Book bord: (+45) 98 24 82 03

Velkommen til Restaurant Futten

Hos Restaurant Futten i Blokhus byder vi dig indenfor i historiske rammer, hvor fortiden møder nutiden. Du mærker historiens vingesus, når du træder ind i vores hyggelige lokaler, der så dagens lys i året 1761. Rammerne er gamle og hyggelige på den helt rigtige måde, mens maden derimod er frisk, lækker og slet ikke til at få nok af. Her er der plads til bare at være til og nyde nuet. Stedets gamle fortællinger lever videre og nye historier bliver til hos Restaurant Futten i dejlige Blokhus. Vi byder dig indenfor – eller udenfor på vores skønne terrasse – med åbne arme.

Her kan du nyde en dejlig frokost eller en skøn middag i historiske rammer, hvor vi serverer lækre, klassiske retter, der behager både dine øjne og smagsløg. Vi har håndplukket udsøgte retter, hvor vi kun bruger de bedste råvarer fra land og hav. Du kan lade dig friste af vores retter her på siden, hvor du også finder spændende arrangementer og oplevelser, du ikke vil gå glip af. Der er altid en anledning til at besøge den ældste restaurant i Blokhus.

 

Du mærker historiens vingesus, når du træder ind.

En lille restaurant i Blokhus - en stor historie

Restaurant Futten i Blokhus rummer mange spændende fortællinger fra en svunden tid. Inde i den historiske restaurant i Blokhus lever historierne videre. Den nok mest interessante af dem alle handler om, hvordan Futten blev til. I 1700-tallet blev der drevet kolonialhandel fra stedet, hvor en Høker handlede med korn, sukker og ikke mindst brændevin. Høkeren havde en hest, Fut, som desværre blev syg. Det fik områdets bønder op af stolene, for de ville se til den stakkels hest. Dog var det ikke den arme Fut, men nærmere Høkerens brændevin, der havde bøndernes store interesse.

Således gik det til, at Høkerens handel blev til Restaurant Futten i Blokhus. Stedet rummer mange fortællinger – nogle mere sande end andre. Derfor skal du tage det, du hører, med et gran salt. Uanset om historierne er sande eller ej betyder ikke spor, for hos Futten er der altid plads til historier, nye som gamle. Når du besøger Restaurant Futten i Blokhus, bliver du en del af historien, som lever videre og bliver til nye fortællinger i de gode, gamle rammer.

 

– Smag på historien hos Restaurant i Blokhus

Restaurant Futten ligger i Blokhus, der uden sammenligning er det skønneste sted i Danmark, for her er alt, hvad hjertet begærer. Byen, naturen og Vesterhavet mødes i en skøn forening, hvor du finder Futten lige i smørhullet af alle herlighederne. Her kan du få stillet både den lille og store sult med vores håndplukkede udvalg af dejlige forretter, hovedretter og desserter. Vores retter er inspireret af historien og de smukke omgivelser, hvorfor menukortet bugner af skønne, klassiske retter med lækre råvarer fra både land og hav.

Du finder hurtigt din favorit blandt vores mange retter, der frister dig på ny igen og igen. Når du føler dig eventyrlysten, kan du prøve Månedens Menu, hvor vi hver måned byder på nye, spændende retter. Hos os er der plads til gode, gamle klassikere og nye, spændende oplevelser. Uanset hvad du vælger, kan du være ganske sikker på, at du ikke går sulten hjem fra Futten.

Timevis af dejlige stunder med venner og familie.

 

 

 

 

 

– Liv og glade dage hos Futten

Når du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige, står Restaurant Futten i Blokhus som et fyrtårn, for nok er Futten en gammel krikke, men her er aldrig kedeligt. Vores kalender er fyldt med spændende oplevelser og anledninger, som vi fejrer for fuld musik. Her finder vi altid en anledning, store som små, der er værd at fejre. En god frokost bliver endnu bedre med lidt musik til. Kender du vores populære Fut Frokost? Vi inviterer jævnligt indenfor til frokost-jazz, hvor du kan nyde de muntre toner mens du indtager en udsøgt frokost.

Det er ikke svært at finde en god grund til at besøge Restaurant Futten i Blokhus. I sommermånederne kan du nyde solen ude på Futtens hyggelige gårdterrasse, hvor de skønne omgivelser lægger op til timevis af dejlige stunder med venner og familie. Når sommeren går på hæld, smider vi en ekstra pind i brændeovnen, så du kan hygge dig i vores varme stuer. Hos Restaurant Futten i Blokhus gør vi alt, for at give dig, kære gæst, en helt særlig oplevelse – hver gang.
Vi glæder os meget til at servere for dig.